mandag 2. juli 2012

Midnight Sun Marathon

Lørdag løp jeg min 6.maraton i karrieren. Tok min 4.totalseier på distansen på 6 starter og min 2.personlige rekord for året på de 42 195 lange meterne. Det startet med maraton på Valdresflya i juni 2010 der slutt-tida ble 3.09 og nå på lørdag ble resultatet 2.45.13.
Heldigvis har det vært en utvikling i positiv retning på disse 2 årene.


                                     Bildet er tatt av arrangøren, Marius Hanssen, på Tromsøbrua.
                                 

Midnight Sun Marathon i Tromsø er det mest spesielle løpet jeg har løpt. Naturen, stemningen og midnattsol må ta æren for dette. Starten var ikke før kl 20.30 på kvelden. Må innrømme at starttidspunktet for løpet var det jeg bekymret meg for mest før start. Hva skulle jeg bruke dagen til, hva skulle jeg spise, hvor klar var kroppen for påkjenningen en maraton er på kveldstid? Alle svarene kom på lørdag kveld.
Jeg brukte dagen til å hente startnummer, sjekke ut litt av løypa, spise og drikke godt med lett fordøyelig mat, gå meg 2 lufteturer og ellers bruke minst mulig krefter med å se på EM i friidrett fra Helsinki og prologen i Tour de France på TV. Tusen takk for mye bra idrett på de ulike TV-kanalene. Uten dette tror jeg dagen ville blitt forferdelig lang.

Under oppvarminga følte jeg meg trøtt og daff. Beina var tunge! Brukte derfor litt mer tid til å få igang kroppen ordentlig med stigningsdrag og diverse sprell.
Må ærlig innrømme at jeg var mer nervøs enn noen gang på start. Harde konkurrenter og et indre press fra meg, selv med ønske om en god tid, gav utslag i puls over 80% av maks før start....

Været var perfekt, temperaturen behagelig og stemingen god. Alt lå tilrette for en opplevelse for livet.
Ut fra start tok jeg teten blant damene. Holdt jevnt bra tempo sammen med 3 herrer. De fortalte etter noen kilometer at de ville hjelpe meg inn til en bra personlig rekord. Jeg holdt ganske bra følge en stund, men etter vending på ca 10 kilometer måtte jeg gi noen meter ved 2.drikkestasjon.
De seg litt lett fra, men fikk aldri mer enn 100 meter forsprang. Denne luka holdt ganske lenge og en av de 3 herrene slapp duoen jeg hadde foran meg. Han hentet jeg kanskje kjapt inn etter ca 11 km løping.
Han la seg i rygg på meg noen kilometer, men slapp etterhvert. Herfra og inn løp jeg alene. Det vil si nesten 3 mil med kun meg selv og kjempe mot. Pulsen var høy, løypa var kupert og med noen skikkelige knekkere, innså jeg at løypa var for tøff til å kjempe om å ta B-kravet til OL (2.43).

Hadde en liten periode litt før midtveis i løpet der farten dalte noe, men tok meg sammen og fikk opp igjen bra marsjfart etter noen kilometer. Kjempet for hver kilometer med forholdsvis høy puls og antydninger til litt magekramper som kom og gikk.

Det mest positive med løpet var at jeg følte meg pigg de siste 10 kilometerne. Kunne holde bra tempo, tok inn 3 mannfolk siste mila og kom i mål med sjette beste tid (halvveis lå jeg som nummer 10).
Bra med folk langs løypa og de siste 500 meterne før mål stod det tjukt med tilskuere som heiet oss fram. En fin bunadskledd dame stod ca 100 meter før mål med en krans, som jeg faktisk var i tvil en periode om jeg ville ta i mot der og da. Uten denne stoppen og løping med denne kransen ville jeg ha løpt på 2.44 ett eller annet, istede for 2.45.13. Allikevel ble det ny personlig rekord - igjen. I en tøff løype og med mye sololøping. Er overbevist om at det er min beste maraton noensinne og hadde dette løpet vært i København, eller en annen forholdvis lett løype, hadde kravet til OL blitt tatt.                                    
                                                 Bildet er tatt av Kjell Vigestad i Kondis.

Alt i alt bra fornøyd! Totalseier foran en sterk løper som Christina Bus Holth, som har løpt på sterke 2.33 i fjor høst.

Premiebordet var av det fyldige slaget og ble gjennomført kl 13 på søndag. Da hadde alle rukket å få igjen pusten.
Takker for et fantastisk godt gjennomført arrangement av staben i Tromsø. Mange ivrige tilskuere som hjalp oss fram. Tusen takk til midnattsola som gav meg, min mor og far en opplevelse for livet.
Dette er en idrettsbegivenhet flere burde delta i. Rett og slett et fantastisk minne for livet!

Takk for meg - nå skal jeg trene mot neste maraton. Ser ut til at det blir Berlin Marathon den 30.september. Her ønsker jeg å løpe fort :)

Se også disse linkene for mer info...

Kondis: http://www.kondis.no/marthe-myhre-loep-paa-2-45-13-i-tromsoe.5070379-127676.html

Nordlys: http://www.nordlys.no/sporten/article6129870.ece

1 kommentar:

  1. Gratulerer ! Løper for du gitt :)2:43 er nok inne med rett dag og trasse.

    SvarSlett