mandag 12. november 2012

Hjemme nå, men snart på vei igjen!

Det var så utrolig artig å få være med den norske gjengen på Nordisk terrengløp. Flotte utøvere og gode ledere. Jeg storkoste meg!

Vi reiste til København på fredag. Løp gjennom løypa. Den var fin og sånn passe krevende. Personlig kunne jeg ønsket meg en noe tøffere løype, men man kan ikke alltid få det som man vil.
Hotellet vi bodde på var bare 400 meter fra starten. Perfekt!


Lørdag morgen var vi ute på en luftetur sammen med hovedleder for oss jentene, Jack Waitz. En fantastisk flink herremann som virkelig kan det han driver med. En slik person det er lett å komme i kontakt med og som gladelig deler sin kunnskap.

Starten for oss jentene gikk kl 13.10. Hadde fryktet at ventetiden for å løpe ble lang, men tiden fløy - takket være godt selskap. Vi jentene hadde det helt supert sammen :)Løypa vi skulle løpe var 7,5 km. Underlaget var gress og løv, mye løv. Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle være med teten så lenge det gikk. Det var et relativt stort felt, derfor var det lurt å komme seg ut kjapt for å slippe trafikk. Det fungerte greit. Jeg synes det gikk veldig lett i starten og farten var ikke uoverkommelig høy. Vi norske dominerte i teten. Inspirerende!


Jeg løp et jevn løp, ikke det beste jeg har gjort i år, men helt OK. Manglet litt fighting spirit og den gode følelsen på å bare løpe, løpe og løpe. Teknisk følte jeg at det fungerte greit. Jeg fikk til å løpe avslappet og raskt på flatene og holde steget oppe så å si hele veien.Her på bildet over er jeg sammen med Veronika Blom som ble nummer 3 og den svenske jenta som ble nummer 2. Jeg var så absolutt godt med - lenge.
 

På bildet over er jeg skikkelig stiv. Den siste bakken krevde sitt og på en dag da ikke alt var maks er det vanskelig å få ut det absolutte beste. Det endte med en godkjent 11.plass i Nordisk. Det var drøye 40 sekunder opp til vinneren - en dansk jente. Det positive, mest positive var tidsdifferansen. Den var helt overkommelig og veldig positivt at jeg aldri har vært nærmere de norske jentene på en så "kort" distanse. Det kommer seg og jeg har tatt et stort steg i år.

Resultatene for oss norske løpere var veldig bra. Det ble 1 sølv, 3 bronse, 3 lag gull og 1 lag sølv. Bedre kan det nesten ikke gjøres. Det frister så absolutt til gjentakelse med det å få representere Norge i løp utenlands.

Jeg gleder meg noe helt enormt fram mot det som venter. Jeg skal få så utrolig god hjelp til å bli en bedre løper. Den beste av den beste skal få løpinga mi mot nye høyder. Ja, jeg skal gjøre treningsjobben selv, men jeg skal få mer plan og struktur på det hele. Hjelp til teknikk og råd på veien. Jeg kan nesten ikke vente med å sette i gang. Nye mål skal settes og nye mål skal vinnes. Mesterskap deltakelse om 2 år? Kanskje det? Jeg skal løpe mye i vinter, men fortsatt gå på ski.

Nå pakker jeg jo baggen full av deilige CRAFT klær og setter snuta mot Beitostølen. Det er et lite skirenn der som blir arrangert i helga. Jeg er ikke forberedt, men klarer ikke holde meg unna :)
Adidas joggeskoene skal med. De skal brukes de og!


Her er et bilde av det fantastiske Team Fosheim. Vi løp Rakt Upp. Et motbakkeløp med start på Fagernes lørdag den 3.november. Flott arrangement og et godt løp. Det er Mr. Fosheim selv, Eivind, som står ytterst til høyre på dette bildet, som innkalte oss til dyst. Det takker jeg for og jeg setter stor pris på støtten fra Fosheim Sag og Høvleri.

Alle bilder fra Nordisk er hentet fra Kondis.no

5 kommentarer:

 1. Gratulerer kjære Marthe.Du har verkeleg klatra langt opp på løpsstigen. Er sikker på at du vil gjere sukssess med løpinga,men husk å restituere. Det er meir viktig enn nokon gong når du trenar så hardt og mykje. Du veit sjølvsagt alt dette,men kan være greit å bli minna på det av og til. ER veldig stolt av deg og ikkje mindre stolt når eg veit alt du har vore gjennom.:) Klem

  SvarSlett
 2. Hei og gratulere med bra løp!
  Hva er maratonmålet i 2013 - og hvilke maraton har du tenkt å løpe?
  Det blir kanskje ett vår og ett høst løp?

  SvarSlett
 3. Hei, Espen!

  Tusen takk....
  Jeg har ikke helt spikret hvilke maraton-løp enda, men sikter utenlands og til ei løype som sies å være lettløpt.

  Nå skal jeg få mer hjelp til trening mot nettopp maraton og derfor må jeg ta det sammen med den/de som skal hjelpe meg.

  Målet er under 2.40 iallefall. Skal sies at jeg har satt meg 2 mål nå... Det første er å delta i EM i 2014 og deretter OL i 2016. Så er det bare å gjøre jobben framover og se hvor det bærer :)

  Jeg er iallefall supermotivert og har nå tatt valget om at skiene kun blir luftet for treninga sin skyld.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Så bra! Selv løper jeg nesten bare flate lettløpte maraton, så blir det enklere å perse =)

  I år blir det Rotterdam i april og Chicago i oktober. Begge er kjent for å være veldig lettløpte. Har løpt Rotterdam tidligere og det er vel muligens det mest lettløpte vårmaratonnet som går som jeg kan komme på. London er vel også lett, men ikke testa det.

  Blir spennende å følge med deg.

  Ellers kan jeg anbefale Berlin og Frankfurt som høstmaraton hvis det er god tid man higer etter =)

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk... Tusen takk for hyggelige meldinger!

   Ja, jeg har også sett på Rotterdam. Mulig det blir det!

   Lykke til du også :)
   Kanskje vi sees da i april!

   Slett