tirsdag 21. juni 2011

Disse slutter aldri og imponere!

Jeg løper med Adidas sko. Gang på gang har jeg tenkt over hvor gode disse skoene er. Opp gjennom årene har jeg prøvd mange forskjellige sko, men ingen klarer å måle seg mot Adidas - for mine bein!

Andre sko merker blir harde, for lave i hælen slik at det gnager på ankelkulene, for stive i hælen slik at det sliter på akilles eller at de rett og slett ikke er gode å løpe med.

Mine sko får kjørt seg hver dag. I fjor debuterte jeg i maraton med helt nye sko fra Adidas. Mange tenkte sitt til at jeg ikke hadde prøvd de på forhånd, men jeg var ikke bekymret et sekund.

Det er først i det siste jeg har blitt mer og mer opptatt av at skoene må være gode og passe bra på foten. En bra sko er over 50% av hele turen. Skal du løpe langtur med en sko som du ikke trives i, blir turen dobbel så lang....mentalt...

De som løper mye bør ha flere par sko. Dette for at skoene skal få hvile og at beina får litt variasjon. Den løperen som løper mye og er bra trent trenger ikke sko som har mye støtdemping. Det er en herlig følelse å løpe i skog og mark, eller langs veien med en lettere sko og en sko som har bedre kontakt med underlaget.
Jeg skal nevne 3-4 par sko for de som løper en del og er ute etter både terreng og konkurransesko.

For de som ikke løper alt for mye, men er ute etter en sko som har god demping og en herlig passform, er Adistar Ride et veldig godt alternativ. Det er den mengdetreningsskoen som har est støtdemping av de mest kjente merkene. En god sko som jeg bruker tidlig vår (pga mindre slitasje på bein etter en lang skisesong) og sen høst (da beina begynner og ha fått nok løpte kilometer).

Nå løper jeg mye i terrenget, men også noe på grus og asfalt. Samtidig bruker jeg noen baneøkter for å trene fart, løpesteg og løpsøkonomi. Under disse øktene bruker jeg disse skoene:

Adistar Raven:

En fantastisk god terrengsko for lange turer i skog og mark. Er herlig myk og et grep til underlaget ingen andre sko har. Den er faktisk helt suveren i gjørmete partier og våte stubber/steiner. Førstevalget mitt på lange langturer. Støtdempingen er også såpass god at det ikke er noe problem å løpe på grus og asfalt.

                                                             Adistar Raven, Damemodell

Adizero XT:

Lett terrengsko for terrengkonkurranser og raskere turer. Har brukt denne også på lengre turer uten problem. Er den skoen jeg bruker mest i løpet av en sesong. Utrolig god sko som har blitt min absolutte favoritt. Sitter som støpt. Der andre gled ned gressbakkene i Birkebeinerløpet i fjor, satt disse skoene som støpt nedover og det var bare å slippe på. Anbefales på det strekeste å kjøpe som en god intervallsko/treningssko for terreng.


                                                             Adizero XT, Unisex modell

Adizero Adios:

Beste konkurransesko for asfalt og grus. Har aldri hatt en lettere og mer behagelig sko å løpe konkurranser med. Den sitter som støpt. Herlig følelse med underlaget. Jeg tror jeg aldri kommer til å løpe en konkurranse uten disse skoene. Løper alt fra baneøkter til maraton med disse. Rett og slett en vinner!


                                   Adizero Adios, Unisex modell

Adizero Aegis:

En lettvektsko for trening og intervaller på grus og asfalt. En meget god sko! Denne løper jeg raskere turer med og noen hardøkter, som jeg kjører med lange drag og lang intensitet, på hardt underlag. En kjempe sko for den som er ute etter en lett sko, men som fortsatt har litt støtdemping for konkurranser. Jeg liker denne mer og mer, bruker den destod mer og mer :)

                                                               Adizero Aegis, Damemodell

Alle disse skoene har de fleste sportsbutikker som satser litt på løp. Adidas er inne i en god stim med det å lage suverene sko. Samtidig liker jeg deres herlige bruk av farger. Det spriter opp skoene og de virker freshe.

Husk at sko er ferskvare og at de ikke varer evig. Løper du mye, må du regne med å bytte ut skoene både 2 og 3 ganger i løpet av en sesong. Følelsen av å ta på en ny sko er god, du får følelsen av å fly!

Prøv Adidas neste gang du skal ha nye sko!

 

1 kommentar:

  1. Jeg deler din entusiasme ang Adios og er også glad i adidas. Selv bruker jeg Adios til alle race fra 3km til 42km. En litt lettere variant enn Adios er jo PRO. Disse har nesten samme såle og sitter likt - men er en del lettere - MEN den har lavere hæl enn adios (noe ikke jeg liker). Boston 2 og Aegis bruker jeg selv som mengdetreningssko.

    SvarSlett