søndag 21. august 2011

Birkebeinerrittet nærmer seg!

Det er 6 dager til start på Rena. I dag sykla jeg min siste økt før startskuddet går. Det var det årlige terrengrittet på Raufoss som ble arrangert med godt over 100 syklister på start.
Været var godt, det vil si, skyet og helt passe temperatur. Jeg hadde satt meg noen mål for dagen og de var:

1: Ikke pådra meg noen matrielle- eller personskader.
2: Ikke sykle over terskel-----> ikke syra, ikke puls over 90% og vite at jeg har mer å gå på (fart, gir, innstats)
3: Sykle mitt eget ritt og sørge for at jeg oppnår målene.

Grunnen til at jeg satte meg disse målene: :

1: Rittet ville ha sittet i beina neste lørdag, siden jeg sykler maks 4 økter i måneden.
2: Jeg har nå i en periode trent mye mengde og hadde senest i går en knallhard intervall på rulleski.
3: Spare på kruttet, min kalender framover er ganske tøff.

Konklusjonen da jeg kom i mål var egentlig klar. Jeg er overrasket over hvor bra beina fungerte i dag. Gode bein, lav puls og klarte å holde igjen på innsatsen. Puls i dag viste en god time på ca 84% av maks. Kroppen hadde vært klar for mer i dag og det er jeg glad for. Alt i alt en positiv opplevelse på sykkelen.

Den neste uka kommer jeg til å trene ganske "normal". En hardøkt onsdag, resten rolige turer med joggesko og rulleski. 2 styrkeøkter forholdsvis tidlig i uka skal sørge for at beina ikke er støle på lørdagen.
En av mine dårligste sider er å hvile og samle masse overskudd i august måned, men skal slippe opp litt onsdag, torsdag og fredag med kortere økter.
Har ikke de altfor største ambisjonene førstkommende helg, til det sykler jeg altfor lite. Uansett skal jeg gi alt for ikke å tape altfor mye i sammendraget til de beste sykelistene i forhold til Trippel seier. Det er det som teller. Har jeg gode bein og en kropp som ellers funker bra, skal jeg bite tenna sammen og bli med så lenge som mulig. Konkurranse er konkurranse og da vekker du instinktet i deg. Da er det klokka som gjelder og andre konkurrenter :)!

Nå skal jeg ut på en times løpetur i regnet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar